‘s Werelds eerste slagerij met kweekvlees is een feit

Date publiée

GOOD Meat, de kweekvlees afdeling van voedseltechnologiebedrijf Eat Just, Inc, kondigde in december 2022 aan dat Huber's Butchery, een van de toonaangevende producenten en leveranciers van hoogwaardige vleesproducten in Singapore, als eerste slagerij ter wereld kweekvlees gaat verkopen en serveren. Huber's Butchery is een familiebedrijf dat fier is om de nieuwste versie van GOOD Meat's gekweekt kippenvlees aan hun aanbod toe te voegen.

In december kregen gasten een voorproefje van de gerechten, met gekweekt kippenvlees, die vanaf januari 2023 in de winkels verkrijgbaar zijn. Deze avant-première vond plaats op de  tweede verjaardag van de historische lancering van GOOD Meat in Singapore.

Ook de VN-klimaatconferentie in Egypte in november was net voorbij, waar de kip van het bedrijf voor het eerst buiten Singapore werd geproefd door wereldleiders en journalisten op COP27.

"Het aanbieden van kweekvlees in een slagerij is een nieuw historisch moment in het proces van lange adem om ons voedselsysteem lekkerder en duurzamer te maken. Ik ben erg trots op de samenwerking met het team van Huber, in dit nieuwe jaar kunnen we mensen een geheel nieuwe manier bieden om onze gekweekt kippenvlees te ervaren," aldus Josh Tetrick, medeoprichter en CEO van Eat Just.

"Toen we onze slagerij opstartten, maakten we het onze missie om vleesproducten van hoge kwaliteit en met een goede smaak te leveren. De producten moeten ook voldoen aan de hoogste voedselveiligheidsnormen en een betaalbare prijs hebben. Het partnerschap met GOOD Meat maakt deel uit van die visie. Ons voedselsysteem moet echt veranderen," zei Ryan Huber, CEO van Huber's Butchery.

"Kweekvlees zou een van de oplossingen kunnen zijn," voegde uitvoerend directeur Andre Huber eraan toe.

Het partnerschap van GOOD Meat met Huber's is de laatste in een reeks opgetogen aankondigingen voor het bedrijf. GOOD Meat heeft wettelijke goedkeuringen gekregen voor zijn kippenvlees in Singapore in november 2020 en december 2021. Sinds de lancering staat het gekweekt kippenvlees van het bedrijf op het menu van lokale gastronomische restaurants, kraampjes langs de weg en Food Panda, het grootste voedselbezorgingsplatform in Azië.

Bronnen: